Skaffa hund

Jag har gått runt nu i några dagar och tänkt på att skaffa en hund. Men det finns ganska mycket för och nackdelar med det hela. Det skulle vara helt underbart att få en liten kompis som jag kan gå ut och promenera med hela tiden (älskar att promenera), ta hand om och lära den nya saker.

Just nu har jag ganska mycket fritid över, så det skulle vara perfekt att skaffa en hund. Men sen så finns det ett litet problem… Jag har nämligen rumskompisar och en av dem är inte så helt positiv över idén att jag vill skaffa hund. Argumentet han kör med är att hans tjej är allergisk. Man ba ”whaaaat!?”, för det första så bor hon inte ens här och för det andra är hon typ ALDRIG här och hälsar på. Blir så jäkla förbannad! Det känns som att han kom med det argumentet bara för att han inte hade något annat att säga. Varför ska jag behöva få lida i mitt egna hem pga. Hans flickvän som inte ens bor här?

Hela mitt liv har jag velat ha en hund, men det ska alltid finnas något i vägen som hindrar mig ifrån att skaffa en… Suck… Vad skulle ni göra i min sits?
 
 

Träning, sol och barbecue!

Vilken otroligt underbar dag det har varit!

Först gick jag och tränade på gymmet, ben och axlar blev det. Sedan efter drog jag och Iris till markaden för att köpa frukt. När vi gick förbi där såg jag att de sålde fisk! Var bara tvungen att köpa en fisk till grillen.

 
Gjorde sedan en god fruktsallad av jordgubbar, mango, banan och äpple.

 
Sedan var det dags för grillning!

 

Min semester 2014

Semester planerna börjar att komma igång nu ordentligt. Vart ska jag åka, med vem, hur... Har funderat på att åka till Grekland i år igen med familjen och sedan eventuellt därifrån åka vidare till Kroatien hem till min kusin. Min faster har nämligen nyligen köpt ett hus och renoverat det där, skulle vara helt underbart att åka och hälsa på och se huset!

Men som vanligt måste jag tänka extra noga på min lilla student ekonomi. Har ju inte hur mycket pengar som helst, jag lever ganska standard med de pengarna jag har nu men om jag vill göra extra saker utöver mitt vanliga student liv måste jag tänka om och semestern är en av dem. Jag ska försöka spara så mycket som möjligt nu, kommer säkert att klara att spara ihop till resan. Men det jag oroar mig för är, tänk om det händer något där? Tänk om jag är med om en olycka eller blir sjuk, missar planet etc. Då har jag ju inga pengar över för att betala de kostnaderna.

Så mitt tips till er alla studenter som åker på semester, ha alltid lite extra pengar sparat på kontot för eventuellt nöd situationer. Skulle det verkligen krisa sig så kan ni ju alltid ta ett snabbt lån så kallat sms lån hos Viaconto. Det är ju så att det är ganska höga räntor på lånen. Men om det handlar om en krissituation skulle det behövas med ett sånt här lån!

Destination 1, Thasos Grekland
 
Destination 2, Novi Vinodolski Kroatien